Historie, bez níž bychom tady nepili. Jak se
bouřlivě rozvíjela Krásná Lípa, rozvíjela se i žízeň místních dělníků a výroba
piva. Úpadek města způsobený vyhnáním, válkou, vysídlením, kolektivizací,
privatizací, restitucí, ale i globalizací, tu znamenal konec pivovarnictví. Vše
změnila práce zastupitelů, šikovných lidí a osvícených investorů. Krásná Lípa
ukazuje, že s nepřízní osudu lze bojovat. I díky tomuto úsilí jsme se mohli
zabývat expanzí pivovaru, kterému se opět daří.
Hlavním záměrem bylo nejen rozšíření a přesunutí technologie s důrazem na odhalení provozu pivovaru veřejnosti, ale i služeb rozšířením restaurace a vybudováním penzionu. Přetření domu na bílo umožnilo harmonizaci nesourodého prostředí. Ukázalo se, že je možné zachovat původní charakter budov i při nedostatku peněz a provést nové zásahy. Nejvýraznější změny proběhly uvnitř domu. V přízemí jsme vytvořili a upravili prostory pro výrobu piva a provoz pivovaru oddělili od zbývajících částí budovy. Využili jsme stávající výlohy a ukázali tak výrobu a proces vaření piva z náměstí i z restaurace. V patře vznikly pokoje pro krátkodobé ubytování tak, aby si hosté mohli dopřát živý zážitek z toho, jak a kde se připravuje „jejich“ pivo. Tvarově i materiálově akcentovaná přístavba v zadní části zásobovacího dvora napomáhá celkovému zvýraznění domu jako pivovaru v poměrně nepřehledném a nevýrazném místě. Přístavba má několik funkcí – skladové prostory, komunikační propojení i zvýraznění nového vstupu a vytvoření „zápraží“ pro penzion.
Hlavním záměrem bylo nejen rozšíření a přesunutí technologie s důrazem na odhalení provozu pivovaru veřejnosti, ale i služeb rozšířením restaurace a vybudováním penzionu. Přetření domu na bílo umožnilo harmonizaci nesourodého prostředí. Ukázalo se, že je možné zachovat původní charakter budov i při nedostatku peněz a provést nové zásahy. Nejvýraznější změny proběhly uvnitř domu. V přízemí jsme vytvořili a upravili prostory pro výrobu piva a provoz pivovaru oddělili od zbývajících částí budovy. Využili jsme stávající výlohy a ukázali tak výrobu a proces vaření piva z náměstí i z restaurace. V patře vznikly pokoje pro krátkodobé ubytování tak, aby si hosté mohli dopřát živý zážitek z toho, jak a kde se připravuje „jejich“ pivo. Tvarově i materiálově akcentovaná přístavba v zadní části zásobovacího dvora napomáhá celkovému zvýraznění domu jako pivovaru v poměrně nepřehledném a nevýrazném místě. Přístavba má několik funkcí – skladové prostory, komunikační propojení i zvýraznění nového vstupu a vytvoření „zápraží“ pro penzion.

















ANO, ANO…Dej bůh štěstí… dobrému návrhu, práci i pivu.
Jednoduché, ale dost jasné a dobré!
Jste šikovní, Patriku. A investor zasluhuje velkou pochvalu!